Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr.3, 2023
€2,59
Žurnāla apraksts

* Intervija ar neiroloģi RAMONU VALANTI. “Sāpes un citas vispārējas lietas nebūtu primārais, ar ko steigties pie neirologa,” saka Ramona Valante, kas ir specializējusies kustību traucējumos. Taču piepeši parādījies lēnīgums, kad ierastas darbības veic divreiz vai trīsreiz lēnāk, gan var būt zīme, ka ir jāizmeklējas tieši pie neirologa.

* Pret krekšķi – ar pareizu dzīvesveidu. Otolaringologs un ķirurgs DINS SUMERAGS stāsta, ko labu veselībai dod dziedāšana un kā uzturēt savas balss saites kārtībā.

* Vēnu veselība vasarā. Kāju vēnas drīkst operēt visu gadu, mītu par vēnu pavasari grauj flebologs, proktologs INTS BRUŅENIEKS, taču labāk to darīt rudenī un ziemā, bet vasarā aktīvi izkustēties un atpūsties. Pārbaudīt vēnu veselību gan vajag, īpaši, ja ir sūdzības!

* Kas ir netīro matu slimība? Patiesībā ar netīrību tai nav sakara, atklāj triholoģe INGA ZEMĪTE un stāsta, ko darīt, ja pie matiem krājas neglītas ādas plēksnes.

* Dziedinošā tumsa. Vai zinājāt, ka gulēšana pie ieslēgtas naktslampas var palielināt stresu, nogurumu un radīt vēl nopietnākus veselības traucējumus, piemēram, otrā tipa cukura diabētu un sirds slimības? Daži zinātnieki pat apgalvo, ka gaismiņa naktī mūs lēni nogalina. Turpretim tumsa – dziedina.

* Kā izkustēties ūdenī. Ne visiem pieejama ūdens aerobika, bet pa jūru, upes vai ezera malu katrs var pabradāt un ne tikai pabradāt, bet arī pavingrot ūdenī. Kā to darīt, iesaka trenere DIĀNA STUPELE.

* Viss par vīrusiem. Ārsts PĒTERIS APINIS skaidro, ka vīrusi mums ir ļoti draudzīgi un vajadzīgi. “Cilvēki sirds slimībām uzspļauj, smēķē, dzer šņabi, nevis zāles, režīmu neievēro, vēža skrīningu ignorē, bet no vīrusa – baidās,” ārsts raksta.

* Ceļošanas gēns. Precīzāk to sauc par klejošanas gēnu, un tas lielākoties nozīmē izteiktāku zinātkāri un nemieru. Vai ceļotāji ir laimīgāki? Veselīgāki? Pētniekiem ir atbildes.

 

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 4, 2024
Nr. 4, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 2, 2024
Nr. 2, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€2,59