Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 6, 2022
€2,30
Žurnāla apraksts

* Intervija ar sirds ķirurgu Mārtiņu Ērgli. Uz jautājumu, kādas emocijas viņu pārņem, kad atgādina, ka viņš ir profesora Andreja Ērgļa dēls, Mārtiņš Ērglis atbild, ka šo faktu jau no bērnības uztver ar lepnumu. Viņš augstu vērtē arī Latvijas medicīnas sistēmu. “Jā, kaut kur ir glītākas telpas. Citur varbūt labākas tehnoloģijas. Bet es noteikti varu apgalvot, ka Latvijā ir ļoti laba un, galvenais, sociāla medicīnas sistēma,” viņš saka. 

* Miegainība un bezmiegs. Kā to novērst? Dažkārt miegainība var būt kādas slimības izpausme, taču bieži spēkus var atgūt, ja vienkārši sakārto dienas režīmu, pamāca Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra “Gaiļezers” Iekšķīgo slimību klīnikas Terapijas nodaļas vadītājs, sertificēts internists Edmunds Jansons.

* No Jaunā gada – jauna diēta? Dietologs Atis Tupiņš atgādina uztura veidošanas pamatprincipus un uzskaita piecus nosacījumus, kuru ievērošana var palīdzēt ne vien zaudēt lieko svaru, bet uzlabot veselību kopumā.

* Īstais laiks ādas kopšanas procedūrām! “Lāzerterapiju, ar kuru iedarbojamies uz asinsvadiem, noņemam dažādus ādas veidojumus, veicam ādas atjaunošanu, drošāk izmantot gada tumšākajā laikā, kad saule nav aktīva,” saka “Veselības centra 4” filiāles “Dermatoloģijas klīnika” dermatoloģe Vita Priedīte.

* Kurus vitamīnus lietot ziemā? Lielākajai daļai cilvēku ziemā trūkst D vitamīna, taču farmaceite provizore Anželika Kuzņecova vērš uzmanību uz ko citu, kas jāuzņem papildus, lai atbalstītu imūnsistēmu un enerģijas ražošanu.

* Aromāti, kas sasildīs un nomierinās. Aizvien vairāk pētījumu liecina, ka ārstnieciska smaržu izmantošana var atvieglot depresiju, uzlabot miegu un samazināt sāpes. Stāstām par aktuālākajām pretvīrusu, ādas kopšanas, sildošajām un nomierinošajām ēteriskajām eļļām.

* Veselīgās dzērvenes, smiltsērkšķi un irbenes. Dārzkopības institūta vadošā pētniece, Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa uzskaita visu trīs ogu vērtīgās īpašības un atgādina, kā tās labāk glabāt un garšīgāk apēst.

* Norīvēšanās – soli pa solim. P. Stradiņa slimnīcas Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centra vadītāja, sertificēta akupunktūras ārste un algoloģe Inese Kokare skaidro, kā norīvēšanās palīdz uzlabot fizisko un psiholoģisko stāvokli.

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 4, 2024
Nr. 4, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 2, 2024
Nr. 2, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€2,59