Facebook Pixel

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 6, 2023
€2,59
Žurnāla apraksts

* Kā pārlaist vīrusu sezonu? Ģimenes ārste DĀRTA GEIŽĀNE skaidro, kā saprast, vai saķertā slimība ir lipīga vai nav. Nomācošais vairākums vīrusu ierosināto infekcijas slimību, kā viņa saka, šajā sezonā ir lipīgas, tāpēc – būsim piesardzīgi!

* Intervija ar uztura speciālisti EVU KATAJU. Ēšanas jautājumos, šķiet, mums pietrūkst vidusceļa – vai nu tam pievēršam pārāk lielu uzmanību, vai nenovērtējam uztura nozīmi. Bieži arī neapzināti pavirzām bērnus ēšanas traucējumu virzienā, kas kļūst arvien biežāki, jo dzīvojam vidē, kas tos veicina. 

* Kā izārstēties no konjunktivīta? Konjunktivīts var rasties trīs iemeslu dēļ, un katrā no šiem gadījumiem gan slimības gaita, gan sajūtas ir citādas. Oftalmologe DACE MARKEVICA stāsta, kā atšķiras atlabšana un ārstēšana un par ko pavisam noteikti nav jāuztraucas.

* Vitamīnu ABC – astaksantīns. Ja nu ir kāds antioksidants, kuram piemīt superspējas, tad tas ir dabiski iegūts astaksantīns. Mums ir vajadzīgi antioksidanti. Tie ļauj attālināt novecošanu un izvairīties no slimībām.

* Kas ziedā kaiš ādai un matiem? Pat ja šķiet, ka problēma nav nopietna, piemēram, ar galvas ādas pašārstēšanu dermatoloģe, triholoģe SANDRA VIZULE nodarboties neiesaka, jo tā var nevis novērst, bet veicināt matu izkrišanu.

* Kas labs bezkofeīna kafijā? Par kafijas iespaidu uz veselību veikti daudzi pētījumi un nereti secinājumi ir pretrunīgi – kopumā laba, bet atsevišķos gadījumos var nenākt par labu. Pētām alternatīvu – kafiju bez kofeīna.

* Kā pastiepties, ja pārņēmis stīvums. Pieminot stiepšanās vingrojumus, mēs uzreiz iedomājamies jogas pozas, un kurš gan bez iepriekšējas sagatavotības ko tādu varētu izpildīt. Fizioterapeite NIKOLA SERGEJEVA iesaka citus vingrojumus, kuri pakāpeniski pagarinās muskuļus, un atkal varēsim aizsniegt savus pirkstgalus.

* Pasaku terapija. “Ja vēlaties, lai jūsu bērns ir inteliģents, lasiet viņam pasakas. Ja vēlaties, lai viņš ir vēl inteliģentāks, lasiet vēl vairāk pasaku!” teicis Alberts Einšteins. Un ciņam bijusi liela taisnība – pasakas ir ļoti iedarbīgas, mūsdienās tās pat izmanto psiholoģisku problēmu risināšanā.

E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU digitālo izdevumu arhīvs
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 4, 2024
Nr. 4, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 3, 2024
Nr. 3, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 2, 2024
Nr. 2, 2024
€2,59
E - 100 labi padomi PAR VESELĪBU Nr. 1, 2024
Nr. 1, 2024
€2,59