Facebook Pixel

E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums

Ir jautājumi? Zvani 67842571
E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums Nr. 2, 2024
€3,99
Žurnāla apraksts

* Kā veiksmīgāk sagaidīt menopauzi? Ginekoloģe Inta Dinsberga saka – visa pamatā ir veselīgs dzīvesveids. “Veselīgi ēst, sekot līdzi savam ķermeņa masas indeksam, holesterīna un glikozes līmenim asinīs, būt aktīvām, nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm.”

* Graujošais nogurums. Tas ir kaut kas līdzīgs tam, kā mēs jūtamies, kad esam saskārušies ar vīrusu, – iztukšotības sajūta, nespēja koncentrēties vai pat turēt acis vaļā. Kāpēc menopauzē pārņem milzígs nogurums, un ko ar to iesākt?

* Risinājumi delikātām problēmām. Nereti par tām kautrējamies runāt, taču urīna nesaturēšanu, maksts sausumu un urīnceļu infekcijas var veiksmīgi ārstēt.

* Kāpēc pieaug svars. No vienas puses, tas notiek dabiski un gandrīz neizbēgami, no otras, liekais svars, kas nāk klāt menopauzes laikā, ir drauds veselībai, tāpēc ir vērts papūlēties, lai no tā atbrīvotos.

* Mokošie karstuma viļņi un nakts svīšana. Izpētīts, ka sliktāku iespaidu karstuma viļņi atstāj tad, ja biežāk piemeklē naktī, nevis dienā. Tad ir lielāks risks piedzīvot depresiju. Bet samazināt to uzplūdus var!

* Plānāki mati un sausāka āda. Menopauze uz ādu un matiem atstāj nopietnu iespaidu, taču stāvokli var uzlabot. Un krāsot matus, ja tie pastiprināti izkrīt, drīkst!

Lasīt vairāk 
E- 100 labi padomi PAR VESELĪBU Speciālizlaidums digitālo izdevumu arhīvs